A 605 lóerős / 445 kW-os Audi RS6 C7 a legerősebb változat az alapmodellek között. Mindez tökéletes kiindulás volt az ABT számára, hogy egy igazi, kívül-belül lenyűgöző, erős autót hozzanak létre. Az eredmény pedig nem más, mint egy igazán exkluzív, mindössze csupán 50 darabos limitált kiadás, az ABT RS6+, amint egy, az autón látható, jelvény igazol. Az RS6+ első bemutatójára a 2017-es Genfi Motor Show-n kerül sor.

A nagyszabású projekt szíve-lelke a teljesítménynövelés, amiért a speciálisan kifejlesztett ABT Power S vezérlőegység felel. A formula működik – a növelésnek köszönhetően az autó 705 lóerő / 519 kW, valamint 880 Nm-es teljesítményre képest! A különleges alkalomra az ABT elkészült a legújabb könnyűfém felnijével is, amely az RS6+-on debütált először: GR sport könnyűfém felni 22 colos méretben. Az új kerék elérhető fényes fekete, valamint matt fekete színekben, gyémántcsiszolt felületekkel. Természetesen választható az RS6+-hoz DR és FR kerék is.

Mindegy melyik könnyűfém felnit választjuk, az garantáltan illeni fog a karbon optikás elemekhez, mint az: első spoiler, első kötény lemez, visszapillantó tükör borítás, oldal küszöb, hátsó kötény lemez, és a hátsó szárny. A külsőhöz hozzátartoznak a sárvédő légbeömlők, és a karbon kipufogóvég borítás, amitől az autó igazán „hot wheels” külső kap. A teljesítménynövelő csomag a kimagasló minőségű rozsdamentes acél, sport katalizátorral ellátott kipufogó rendszerrel lesz teljes.

AA Genfi kiállításon a rajongók egy egyedi, exkluzív belső térrel találják majd szemben magukat, amit a minőségi bőr és karbon részek kombinációja ad. Ettől lesz az RS6+ egyszerre sportos és elegáns, kategóriájában kimagasló. A limitált kiadás tartalmazza a műszerfal és az ülés panelek szénszálas berakásait, valamint a bőr és karbon ötvözettel ellátott kormánykereket. A belső megjelenés része a sebesség váltó gombon és a szőnyegeken látható RS6+ logó, valamint a lenyűgöző integrált beszállást segítő fény, amely szintén az RS6+ logót vetít a padlóra minden ajtónyitás alkalmával. Így lesz a sportos Avantból egy extravagáns, teljes egészében lenyűgöző „versenyautó”.