Sokan úgy gondolnak a SUV-okra mint lassú és lomha járművekre. Akik így vélekednek biztosan nem látták még az új ABT SQ7-et. A speciálisan fejlesztett ABT Power vezérlőegységnek köszönhetően az autó egy igazi erőművé válik, habár gyári 435 LE (320 kW) teljesítménye sem elhanyagolható. Ehhez ad hozzá az ABT plusz 85 LE (62 kW) energia többletet. Az ABT állítható magasságú futómű technológiája gondoskodik arról, hogy az így kapott, 520 lóerős és 970 Nm nyomatékkal rendelkező autó megfelelő stabilitással rendelkezzen nem csak az egyenes szakaszokon, hanem még a kanyarokban is. Ennek köszönhetően az autó magasságán gombnyomásra lehetséges akár 20 mm-t is csökkenteni. Az SQ7 fel lett szerelve továbbá egy hanggenerátorral, ami által a vezető szintén egy gombnyomással aktiválhatja a sportos hangzást. A kipufogó kivezetések speciális. rozsdamentes acél és karbon ötvözetből készültek, így nem csak a minőségük, hanem a megjelenésük is páratlan – hiszen a legtöbb közúti „versenytárs” többnyire úgyis csak az autó hátulját fogja látni.

A megnövekedett teljesítményhez, az ABT SQ7-hez karakteres külső is párosul. A széles karosszéria csomag tartalmaz egy első lökhárítót, sárvédő szélesítéseket, hátsó kötény lemezt, hátsó szárnyat, sárvédő légbeömlőket és oldal küszöb spoilereket. Ezeknek köszönhetően az autó külsőre is méltó lesz a lenyűgöző motor teljesítményhez. Azonban még ezt a megjelenést is lehet fokozni, méghozzá az ABT karbon optikai csomagjával, amely tartalmaz egy első szoknya betétet, ajtó küszöb kiegészítést és szénszálas hűtődíszrács keretet. A karbon kipufogó végekkel és a nagy könnyűfém felnikkel lesz az teljes az ABT Sportsline külső. A 22”-os ABT Sport GR matt fekete kerek tökéletesen kiegészítik az SQ7-et.

Az exkluzív megjelenés az autó belső terét is jellemzi. Az ABT kiegészítőitől lesz igazán egyedi a hatás, mint például az integrált beszállást segítő fény, valamint a csomagtér és utastér szőnyegek. Az ABT egyedi bőr belső kiegészítőitől az autó nagyon elegáns hangulatot áraszt, köszönhetően a kiváló minőségű felhasznált anyagoknak, beleértve a kontrasztos varratokat és az ABT logót. A következő beltéri extra csomag az ABT egyedi karbon kiegészítőkből áll, amitől igazi versenyautó jelleget kap az SQ7. Magától értetődő, hogy mind a külső, mind a belső átalakítások eleget tesznek minden szigorú minőségi előírásnak. Mindennek köszönhetően, az ügyfelek lemondások nélkül élvezhetik egyedi ABT SQ7 modelljüket.