November végétől az ABT Sportsline széleskörű aerodinamikai csomagot kínál majd az Audi A8 számára, hogy a luxus sedannak egyedibb és sportosabb megjelenést biztosítsanak. Tavasszal az ABT Sportsline már bemutatott egy motorteljesítmény növelés 3.0 TDI Audi A8-hoz. A házon belüli ABT Engine Control (AEC) modulnak köszönhetően a teljesítmény 286 LE-ről (210 kW) és 600 Nm-ről 330 LE-re (243 kW) és 650 Nm-re nőtt.

Az Audi A8 ABT aerodinamikai csomagja több, kiváló minőségű elemből áll. Amíg az ABT elülső spoilere élesíti az autó vonásait, addig hátsó szoknya olyan megjelenést kölcsönöz, amely hansúlyozza a tervezést. Az aerodinamikai csomagon kívül forgalomba kerül még szénszálból készült hátsó spoiler is, mely garantálja a sportos megjelenést.

Az utastér részletei, mint például a jól ismert ABT váltógomb fedél és a start-stop gomb sapka kiemelik az Audi A8 megjelenését. Ezenkívül 20“ és 22” méret közötti felnik és szerelt kerekek is szerepelnek az ABT Sportsline kínálatában. A DR, ER-C és FR modellek mellett az ABT SPORT GR 22”-os könnyűfém felnik matt fekete festéssel és gyémánttal megmunkált felülettel is kaphatóak az A8-hoz. A megdöbbentő megjelenés és a kiváló tulajdonságok tökéletesen kiegészítik az ABT aerodinamikai csomag okozta változást.

Nem csak az optikai változása lenyűgöző az Audi A8-nak. Az ABT Sportsline nem köt kompromisszumot, ha a biztosnságról van szó. A kiterjedt intézkedéseknek köszönhetően a motor mindig a biztonságos tartományban működik. Az ABT Engine Control (AEC) használata esetén a motor összes gyári biztonsági funkciója megmarad és az AEC folyamatosan kommunikál az eredeti motorvezérlő egységgel. Ez azt jelenti, hogy a motorteljesítmény növelést használó ügyfeleknek nem kell aggódniuk, csak élvezniük a nagyobb teljesítmény előnyeit.