A SEMA Show a világ egyik legfontosabb autóipari-kereskedelmi tematikájú rendezvénye. Köszönhetően a Vossen Wheels-nek és a Thule-nek, az ABT Sportsline bemutatja Las Vegasban október 30 és november 2 között az új RS5-R-t és SQ5-öt széles kivitelben.

A tavalyi show-n az ABT, mint az Audi és a VW autók világszerte vezető tunere, valamint a Vossen Wheels, az iparág trendteremtő kerékmárkája, létrehoztak egy nagyon különleges és limitált kiadású Audi Q7-et. Idén azonban minden az új generációs SQ5-ről szól. A SUV a Vossen Wheels exkluzív rendezvényén került bemutatásra, a Waldorf Astoria Hotelben. Az ABT alap aerodinamikai készlete tartalmaz egy elülső szoknyát, ami hasonló a tavalyi Q7-es kiegészítőjéhez, ajtószalagokat és jól megkülönböztethető hátsó lökhárítót, amely hátsó kipufogódobot is tartalmaz. Az új kipufogó fekete króm (Q5) vagy szénszálas (SQ5) végcsővel hangzásban és kinézetben is mély benyomást kelt. Azonban a német cégnek még van meglepetés a tarsolyában: az ABT széles kivitelű csomagja sárvédő szélesítést is tartalmaz. Az SQ5 és Q5 tulajdonosok válaszhatnak még ABT hátsó szárnyat is. A SUV lenyűgöző, Vossen Hybrid Forged HF-3 színezett fényes fekete kerekekkel készült, 22 x 10.5 -es méretben. Szintén rendelkezésre áll ABT teljesítménynövelés, amellyel 354 Le-ről (260kW) 425 Le-re (313kW), 500 Nm-ről pedig 550 Nm-re emeli a teljesítményt külön motorvezérlő egység segítségével.

Az egyedülálló RS5-R-t matt, nardo-grey színben az ABT partner, Landmark Motors építette. Míg a gyári RS5 19-es felnikkel érkezik a gyártósorról, addig az ABT változat a fényes fekete 21-es GR kerekeket viseli, melyek erősen konkáv tárcsával rendelkeznek. A szénszálas külső kiegészítők dinamikus megjelenést kölcsönöznek, a szénszálas bordával ellátott kerékív pedig kiemeli a sport coupé formáit. Ez folytatódik a hátsó szoknya betétnél és a csomagtér spoilernél is. 4 db, egyenként 102 mm széles karbon véggel fejeződik be a kupufogó rendszer, amely tovább erősíti a V6 karakteres hangját. A különálló ABT ECU-nak köszönhetően a teljesítmény 450 Le-ről (331 kW) és 600 Nm-ről 510 Le-re (375 kW) és 680 Nm-re nő.

Az ABT az RS5 vezetési dinamikájával is törődik, így állítható magasságú felfüggesztő rugók és görgők is elérhetőek hozzá, ahogy a teljes lengéscsillapító szett is.