A Volkswagen és Audi Csoport legnagyobb tunere, az ABT Sportsline, gyakorlatilag végtelen számú modellt felsorakoztatott már. E két fő márka mellett a bajor mérnökök a SEAT és Skoda tulajdonosokat is boldogítják. Ezért azt ABT Sportsline az idei Essen Motor Show-n (2018. December 1 és 9 között) első alkalommal mutatja be CUPRA Ateca modelljét a SEAT-tól. A látogatók izgalmas újításokkal találkozhatnak a 3A41-es standon, a 3-as csarnokban. De a tüzes spanyol CUPRA Ateca ABT nem az egyetlen kiemelendő tuning, van még két igazán érdekes alkotás: a rakéta kombi ABT RS3, fényes Viper Green színben és a szuperautó ABT RS5-R ártatlan, Glacier White színben. A H&R felfügesztés gyártóval közös standnál (7A10, 7-es csarnok) egy igazán izgalmas közös projekt mutatkozik be az ABT Golf GTI Clubsport személyében. Az ABT RS6-E elektromos járműve is bemutatásra kerül a bajoroktól, mely a közkedvelt autós magazinnal, az AUTO BILD SPORTSCARS-al közös standnál (3A25, 3-as csarnok) lesz kiállítva “1000 lóerő” témával.

ABT RS5-R

Az ABT Sportsline portfóliója a négy gyűrűs márkához óriási, termelékválasztékban pedig alig van olyan, amit a bajorok ne tudnának felülmúlni. De még egy 450 lóerős (331 kW) RS 5-nek is meg kell jelennie a tuning-táborban! Az 50 darabos limitált kiadású RS5-R nem csak a külső aero csomagtól és aero kerekektől szuper, hanem a motorháztető alatt megbújó 530 Le-től (390 kW) is.

ABT RS3

Jobban tetszene valami kompaktabb autó városi közelekedéshez? Akkor az ABT RS3 Viper Green színben a tökéletes választás: a kempteni zsebrakétában a bajorok számtalan tuning extrát és elképesztő, 500 lóerős (368 kW) teljesítményt tettek. A speciálisan kifejlesztett ABT motorvezérlő egység (AEC) a töltőlevegő-hűtővel és a speciális kipufogórendszerrel kombinálva 25 %-os teljesítménynövekedéssel bír, szemben a gyári modell 400 lóerejével (294 kW).

Golf VII GTI Clubsport S – ABT & H&R

A H&R és az ABT Sportsline egy másik rakétát mutat be közösen: a Golf VII GTI Clubsport S-t. 310 Le (228 kW) helyett 370 Le-vel (272 kW) és verseny felfüggesztéssel az auto igazán ütős lett. Az ABT ER-F felnije pedig különleges megjelenést kölcsönzött neki. Még a gyári verzió is igazi ritkaság, Németország megközelítőleg 100 eladott példány cirkál az utakon.

ABT RS6-E

Összehasonlítva a hybrid kombi ABT Audi RS6-E-vel, melyből jelenleg egyetlen mintadarab létezik, a Golf VII GTI Clubsport S tömeggyártmánynak tűnik. Ez a kocsi már lenyűgözi a belsőégésű motor kulcsfontosságú figuráit, mely önmagában 730 Le (537 kW) teljesítményt kínál. Ha a járművezető maximális sebességre kívánja gyorsítani az autót, akkor a sebességváltó alagútban lévő elektromos áram 100 km / óra felett is használható. Ezzel egy kis időre további 288 Le (213 kW) és 317 Nm szabadul fel. Így összességében 1018 Le-t és 1291 Nm-t eredményez. Ezt határozottan nehéz felülmúlni.

Mi? ABT Sportsline a 2018-as Essen Motor Show-n, Németországban

Mikor? December 1 és 9 között

Hol? CUPRA Ateca ABT, RS5-R és RS3 a Continentallal közösen a 3-as csarnok 3A41 standjánál; GTI Clubsport a H&R-el a 7-es csarnokban a 7A10 standnál; RS6-E az AUTO BILD SPORTSCARS-al közösen a 3-as csarnok 3A25-ös standjánál