A tuareg név egy afrikai berber népet jelöl, akik a Száhel-övezetben telepedtek le. Névrokonuk a Volkswagen kínálatában azonban még mindig olyan tüzes és kalandvágyó, mint valaha. Az ABT Powernek köszönhetően a VW Touareg III még agilisabb, amit a 22“-es ABT SPORT GR felnik csak tovább erősítenek.

Az ABT Sportsline DR, ER-C és FR-C kerekeket is kínál különböző méretben a német SUV számára. „A 2002-es piaci bevezetése óta a VW Touareg visszatérő vendég volt ABT Sportsline-nál,” hangsúlyozza Hans-Jürgen Abt vezérigazgató, „a teljesítmény növelés és a felnik több élvezetet és sportosságot adnak a harmadik generációnak.“

A teljesítmény növelés, amelyet egyedileg kifejlesztettek az ABT Sportsline-nál minden egyes motorhoz, növeli a teljesítményt és optimális védelmet nyújt a motor számára. A speciálisan kifejlesztett ABT Engine Control (AEC) egység folyamatosan állít több adaton is, hogy optimális teljesítményt biztosítson. A gyári modell 286 lóerejéhez (210 kW) és 600 Nm nyomatékához képest az ABT Power a 3.0 TDI modellt 330 lóerőig (243 kW) és 650 Nm nyomatékig tornázta fel.

Az SUV versenyképességének növelése érdekében az ABT Sportsline számos sportos ötvözetből készült keréktárcsát kínál 20“ és 22“ méretben. A legnépszerűbb ABT SPORT GR modell 22“ méretben matt black vagy glossy black kivitelben mindig szembetűnő lesz.

Az ABT Sportsline termékcsaládját VW Touaregekhez a beépített beszállófénnyel is kiegészíti. A vezető- és utasoldali ajtók szokásos lámpáinak cseréje után az ABT logót az aszfaltra vetíti, amikor az ajtókat kinyitják.

A SUV az ABT Sportsline bázisát sportosabb és sokoldalúbb teljesítménnyel és megjelenéssel hagyta el -végülis olyan utazó és szállítóeszközként használják, amire mindig ráfér egy kis extra dinamikusság.