A CUPRA Ateca az első modellje az új SEAT márkának. A “sportautó szívű SUV” 300 LE-vel (221 kW) és 400 NM-el késztet vásárlásra. És ez nem csak duma, valóban felkészült a gyors tempóra, hiszen 5.2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra 245 km/h végsebességgel. Ha ez nem lenne elég, van más opció is. Az ABT Sportsline a kezdetektől részt vett a sportos SUV fejlesztéseiben, így most először mutatják be a CUPRA Ateca ABT modellt az idei Essen Motor Show-n, Németországban. A teljesítménynövelés után 350 LE-vel (257 kW) bír, a nyomaték pedig 440 Nm-re ugrott. Egyébként a kapcsolódó teljesítmény görbe erősen hasonlít a Pico del Teide vonulataihoz, ami Spanyolország legmagasabb vulkánja.

A CUPRA Ateca ABT a December 1 és 9 között megrendezésre kerülő Essen Motor Show-n kerül bemutatásra a Continentallal közösen, a 3-as csarnok 3A41-es standjánál. A CUPRA Ateca ABT egy másik darabja ezzel egyidőben a berlini SEAT Partner Dialog-on, majd az azt követő CUPRA X eseményen mutatkozik be. Az ABT leeresztő rugói biztosítják, hogy a SUV olyan precízen tarsa az irányt, mint a nagysebességű spanyol vonatok, melyek a világ második leghosszabb vasúthálózatán közlekednek.

Ahhoz, hogy a CUPRA Ateca ABT határait feszegesség, még mindig a német autópálya az első választás: végsebessége 255 km/óra, ami 10 km/órával több, mint gyári társáé. A gyorsulási képessége még lenyűgözőbb, 5.0 másodperc alatt ér 0-ról 100 km/órára. De amikor valaki ilyen gyorsan fut, megfelelő cipő is kell hozzá: az ABT CUPRA Ateca ABT 20 inches ABT SPORT GR kerekekkel van felszerelve. Végülis, egy ilyen SUV-nak tudnia kell megjelenni.