Mindannyian emlékszünk még arra, hogy milyen volt, amikor gyerekek voltunk: egy új kerékpárt kaptál karácsonyra, de mivel az időjárás ilyen szörnyű volt, egyszer sem tudtad igazán kipróbálni. Szerencsére ez nem történhet meg az új ABT RS4+-al.

A legmodernebb összkerék meghajtásnak köszönhetően ez az újabb „játék” a bajoroktól könnyedén kezeli a havat, és megbízhatóan nyújtja az 510 Le-s (375 kW) teljesítményt gyakorlatilag bármilyen felületen. Ez kérésre – felár ellenében- akár 530 Le-re (390 kW) is növelhető. De a legjobb: a WLTP miatt bekövetkezett ellátási rés ellenére a meglévő járművek (NEDC) elérhetőek az ABT Performance Cars kínálatában. Az 50 darabra korlátozott limitált kiadás már most megrendelhető, 2019 márciusától pedig készen állnak majd a szállításra. Kérésre az ügyfelek teljes mértékben személyre szabott autót is rendelhetnek. „Mivel az elődje, az RS4-R iránti kereslet – amely szintén 50 járműre korlátozódott – messze meghaladta a kínálatot, most méltó utódot kínálunk ügyfeleinknek, ” magyarázza Hans-Jürgen Abt vezérigazgató. A potenciális vásárlók a 89. Genfi Autószalonon (március 7. és 17. között) próbálhatják ki a gyors Avantot. Az ABT Sportsline az 1-es csarnok 1244-es standján fog elhelyezkedni, az RS4 + -ot pedig agresszív, vipera zöldben mutatja be.

A fehér, téli táj mellet a Misano Red valószínűleg a leglátványosabb színválasztás. A 20”-es ABT SPORT GR fényes fekete festékkel ellátott könnyűfém felnik is jól néznek ki a havas utakon. A peremes felni vonzó vizuális elhatárolást biztosít a gumiabroncsok számára, amelyeknek az a feladata, hogy az autó teljesítményét az aszfaltra helyezzék át. Ezt a folyamatot az ABT állítható magasságú felfüggesztő rugói és a sportstabilizátorok támogatják. A különálló ABT motorvezérlő egység (AEC) – mely minden ABT Power szíve – bőséges feltöltést biztosít a biturbo V6 450 lóerejének (331 kW): további 60 Le-t (44 kW) és 80 Nm-t.

A különbség az alapmodellhez képest nemcsak érezhető, de hallható is. Ezt egy olyan kipufogórendszer biztosítja, amely négy látványos karbon végcsővel rendelkezik, ezeknek mindegyike 102 mm átmérőjű. Az Audi és a Volkswagen csoport legnagyobb tuning partnere kiterjedt karbon-aerodinamikai csomagja semmit sem bíz a véletlenre, ami a stílust illeti: elülső rács és kiegészítők, légterelők állnak rendelkezésre. Egy másik lenyűgöző elem a hátsó kötény-kiegészítő, amely felett egy dinamikus ABT hátsó spoiler foglal helyet. A koncepciót számos más stílusos részlet, logó és embléma egészíti ki. A belső sem maradhat érintetlenül: ott van például a jármű sorszámával ellátott jelvény, az integrált beszállófény, amely az RS4+ logót a földre vetíti, az ABT start-stop gomb borítás és a sebességváltó fedél. Aligha lehetséges ennél erősebb és nagyobb egyéniséget létrehozni.