A világ leghíresebb 00-s ügynöke több alkalommal is ellátogatott Svájcba – beleértve Genfet is- karrierje során. Az ABT Sportsline egy számára tökéletes autóval érkezik a Genfi Autószalonra (2019. március 7 és 17 között): az ABT Audi Q8 50 TDI-vel. A vadonatúj ABT aerodinamikai csomag igazán lenyűgöző megjelenést biztosít ehhez a SUV-hoz. Emellett az ABT Power teljesítménynövelés teszi ideálissá az “50 TDI”-t a gazemberek hosszú távú kergetéséhez anélkül, hogy tankolásra lenne szükség. Fontos megjegyezni, hogy a bajor szakértőknek már van tapasztalata a Bond autókkal: az 1980-as években a Halálos rémületben című filmhez egy Audi 200 quattro-t módosítottak.

Az Audi Q8 50 TDI teljesítményének növelése érdekében a bajor cég telepítette a kiegészítő ABT Engine Control (AEC) egységet. A motorblokk így most 330 Le-t (243 kW) szállít 286 Le (210 kW) helyett. A frissítés a nyomatékot is növeli 600-ról 650 Nm-re. Továbbá ez a Q8 ABT szintszabályzóval van felszerelve, hogy lehetővé tegye a standard légrugózás elektronikus leengedését.

Az ABT Audi Q8 50 TDI minden egyes eleme szemet gyönyörködtetőre sikeredett, melyeket az 1-es csarnok 1244-es standján lehet majd megtekinteni: az ABT elülső kötény betét, az ABT hátsó kötény szett (amely tartalmazza a hátsó kötény kiegészítőt), az ABT hátsó szárny és az ABT emléma szett fényes fekete kivitelben kaphatóak. A képet a 10×22”-es ABT SPORT GR kerekek teszik teljessé. Az ABT Sportsline azonban nemcsak a már ismert GR-kerekeket mutatja be Genfben, hanem meglepetéssel is szolgál 23”-es formában.

A belső tér is különleges effektusokkal rendelkezik, mint például a start-stop kapcsoló borítás, mely kiváló minőségű fémből készült. Lehetővé teszi, hogy az autósok már itt megismerjék, hogy egy igazán erőteljes motor arra vár, hogy a gomb másik végénél életre keljen. Az ABT integrált beszállófénye egy másik látványos eszköz, amely az ajtó nyitásakor a tuning cég logóját tervezi az aszfaltra. Szeretnél egy kis carbon dizájnt? Az ABT Sportsline emellett stílusos váltókapcsoló borítást és üléskeret fedeleket is kínál.