Az ABT Sportsline, a világ legnagyobb tuningszolgáltatója, a VW és az Audi Group mellet, most először bemutatja új partnerét a Lamborghinit: Nézze meg Ön is az Urust 710 hp-vel!

Kétségtelenül így a Lamborghini lett az ABT legsportosabb autómárkája. „Természetesen ezért is hívja fel a figyelmünket” – mondja Hans-Jürgen, az ABT Sportsline tuningszolgáltató vezérigazgatója. A családi vállalkozás most ünnepli az Urus teljesítménykészletének debütálását, ami képes akár a 189,5 mph-re, ami valóban szuper SUV-ként működik. Ez a lenyűgözően gyönyörű jármű szabvány szerint már így is V8-as két turbó-motorral, 650 lóerővel (478 kW), 850 Nm maximális nyomatékkal rendelkezik, de az ABT Power még nagyobb vezetési élményt kíván nyújtani, ezért az ABT Engine Control (AEC) high-tech vezérlőegységének köszönhetően az adatlap most 710 LE (522 kW) és 910 Nm. lett.

Annak érdekében, hogy valóban megértsük e számok jelentőségét, összehasonlíthatjuk őket az 1980-as évek szuperautóival. A legendás, verhetetlennek tartott Lamborghini Countach LP400S V12 számos kártyajáték- „Top Trumps” győztese volt. Mindazonáltal a 375 LE teljesítménye mindössze a fele a mai ABT Sportsline-optimalizált Urusnak. Nehéz súlya ellenére ez a SUV jelentősen gyorsabb, gyorsulása vetekszik a modern sportkocsikéval, például a vadonatúj Porsche 911 Carrera S.-el. Az Urus most már 3,6 helyett 3,4 másodperc alatt gyorsul fel 0-60 mph-ra.

A teljes garanciával és a tökéletes tuninggal támaszkodhat az ABT Sportslinera. Minden teljesítménynövelés személyre szabott minden járműtípushoz, és gondosan tesztelt. Ez magában foglalja az adatgyűjtést egy korszerű, referencia-osztályú dinamométeren keresztül. Az Urus óriási vezetési élménye az úton teljesedik ki. Itt a tipikus Lamborghini motorhang és az ABT Sportsline masszív teljesítménynövekedése kiválóan találkozik.

Az ABT Sportsline cég profilja

Az németországi ABT Sportsline a világ legnagyobb tuning szervíze a VW Group járműveinek, különösen az Audi modellek esetében. A termékcsalád részét képezi a motorteljesítményen és a karosszérián túl, a felfüggesztéseken és a belső kialakításon át, egészen a széles körű ötvözött keréktárcsákig. Az ABT Egyéni program lehetővé teszi az exkluzív, személyre szabott megoldásokat is. A bajorországi székhelyű cég versenybe száll a legmagasabb nemzetközi szinten is: például az Audi esetén a DTM-ben (német Touring Car Masters), vagy a szintén nagyon sikeres Formula E.-ben. Az elektromos versenysorozat első lépéseit 2014-ben hozták meg és 2017-ben már bajnoki címmel koronázták.

A technológia élvonalában 1896 óta

Az ABT Sportsline gyökerei visszatérnek egy patkolókovács műhelyhez, amit 1896-ban alapították a bajorországi Kemptenben. Leginnovatívabb termékük: A kocsi, amely egy okos összecsukó mechanizmusnak köszönhetően szánként volt használható. Hamarosan a fókusz a gépjárművek felé fordult: kb. 1920-ban az AUTO-ABT olyan márkákat adtott el és javított, amelyekből később megszületett az Audi AG. Ez megteremtette a cég mai helyzetét. 1950-ben Johann Abt, az alapító unokája, megnyerte első autóversenyét, és ezzel megalapozta a cég versenyhelyzetét. Ő a való életben is élvezte gyors autókat. Ezért 1967-ben megalapította az ABT Tuning-ot, 1978-ban tuningolta az első VW Golfot, és 1980-ban már az első chip tuning terméket hozta a piacra. Ezután felgyorsultak az események. Végül 1991-ben megalakult a rangos cég központja, amely egy saját múzeumot is magában foglal a „Johann Abt” Streeten. 2014-ben egy motoros sportközponttal bővült.