Mindössze 20 évvel ezelőtt debütált az S3, mint a legerősebb Audi, amely 210 LE (154 kW) teljesítménnyel rendelkezett. A következő lépés, az RS3, nyolc évvel ezelőtt került bevezetésre. A jelenlegi generáció benzin motorjai részecskeszűrővel rendelkeznek. A hatalmas 400 LE (294 kW), majdnem kétszer annyi teljesítményt biztosít, így a „vezetési élmény” eléri a maximumot. Az ABT Sportsline bemutatja az ABT Power S teljesítménycsomagot, amellyel az Audi RS3 teljesítménye már 470 LE (346 kW). A rajongók tisztában vannak azzal, hogy az „S” mindig egy további mechanikus alkatrész cserére utal. Így az AEC csúcstechnológiájú vezérlőegységén túl, egy módosított töltőlevegő hűtőt is beépítenek. Ez a lóerő(400->470) és a nyomaték(480->540)  jelentős növekedését eredményezi. A maximális sebesség 155-ről 177 mph-ra emelkedik. Kedvezőbb árú alternatívaként az ABT Power csak AEC-vel érhető el. Ez az opció 440 LE teljesítményt (324 kW) és 520 Nm maximális nyomatékot biztosít. Az opcionális ABT sport kipufogó rendszer hamarosan elérhető lesz minden RS3 modell esetében. Rozsdamentes acélból készül, ami négy fekete-króm, 102 mm átmérőjű kipufogócsőben végződik. A termék tanúsítvánnyal rendelkezik.

A képen látható jármű az ABT ER-C 19 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákkal van ellátva, tökéletes színkombinációban. További érdekes alternatívák a 20 hüvelykes GR és FR könnyűfém keréktárcsák és a 19 hüvelykes ER-F, amely rendkívül alacsony súllyal rendelkezik, mindössze 8,0 kg. A futóműhöz választható ABT sportrugó szett, vagy a következő lépcső a spirálrugóval együtt szerelt állítható lengéscsillapító. Elérhető továbbá az ABT erősített stabilizátor készlete valamint az ABT fék upgrade készlete. 

Az belső tér is azt mutatja, hogy ez az autó nem középszerű: az ABT Sportsline számos stílusos carbon/bőr kiegészítőt kínál. Ha nem tud dönteni érdemes szemügyre venni az ABT RS3 csomagot, amely tartalmazza a legizgalmasabb extrákat. Átfogó ABT belső csomaggal is kombinálható.