Ezen a nyáron az Audi leleplezte az SQ8-at. Ez a prémium kategóriás autó képes kielégíteni minden vágyunkat. Az SQ8 TDI egy luxus coupé dinamikájával rendelkezik. És az extrém erős dízel motor teljesítmény specifikációi is rendkívüliek: Az ikerturbós V8-as motor abszolút győztes amely, 435 lóerőt és 900 Nm nyomatékot szolgáltat. Plusz elektromosan vezérelt kompresszor megszünteti a turbó késedelmet és ezzel egyidőben nagyon jó rajt teljesítményt szolgáltat. 0-ról 100km/h-ra 4.8 másodperc alatt gyorsul az autó. ABT Sportsline most a már amúgy is erős modelhez kínál egy fejlesztést a teljesítmény és a megjelenés függvényében.

Az ABT teljesítmény növelő fejlesztésnek köszönhetően, a 4.0 TDI most 510 lóerőt (375kW) ad – egy masszív 75 lóerős növekedéssel. Ezt a csúcstechnológiai ABT Vezérlő egység (AEC) teszi lehetővé. Az alap gyorsulás 100km/h-ra így 4.6 másodperc alatt megy végbe.

A bajor mérnökök kifejlesztettek egy megoldás a jobb kezelhetőség érdekében: és köszönhetően az ABT szint vezérlőnek a SUV-ban 3 szintet lehet beállítani így lehet alacsonyabbra helyezni az autó súlypontját. ABT comfort szint, ABT dinamikus szint és ABT Loading szint(Kávé-mód) a választható módok. Az első mód csökkenti a rugózást 25mm-el, a második 15 mm-el. Kávé módban az SQ8 mindenből a legkisebb beállítást választja, így a jármű 65mm-el közelebb kerül a talajhoz mint az eredeti comfort módban.

Azonban a fenti teljesítmény növelések mellett az Audi és a VW csoport széles választékot kínál az optikai kinézet testreszabására is. Tehát az ABT első lökhárítő kiegészítő mostmár elérhető. És a párja az ABT hátsó diffúzor a beépített 4 végű kipufogó véggel 2020 Januárban lesz elérhető. Az ABT spoiler már rendelhető. ABT Sport felnik mar elérhetők 3 különböző verzióban. Van GR modell fényes fekete és matt fekete színben, HR Aero gyűrűvel sötét szürke színben és HR-F ezüst színben. Az említett felnik mind 22 inch-es méretben érhetőek el. És azoknak akik szeretnék őket egy kicsit nagyobb méretben elérhető 23 inches HR-F felni sötét szürke és ezüst színben.

www.abt-sportsline.