Audi S6 TDI premium teljesítmény az ABT Sportline-tól. Tovább fejlesztett Limuzin és Avant 384 lóerővel és 760Nm nyomatékkal.

A fékezésből visszanyert energiával ,amit egy lithium-ion akkumulátor tárol,egy elektromos kompresszorral valamint a dízel motorral együtt 349lóerő(257kW) érhető el, ami megeggyezik a régebbi testvér motorok teljesítményével – V8 és V10 változatban. A legújabb generációjú Audi S6 idén jött a piacra számos innovatív tulajdonsággal.

Ezáltal az ABT Sportsline a csúcstechnológiájú ABT vezérlőegységet (AEC) telepíti az új S6 TDI-be. Ennek során a teljesítmény 384 lóerőre (278kW) és a maximum nyomaték 760Nm-re növekedik.

Az ABT Power teljesítmény növeléssel, a gyorsulás 0-ról 100km/h-ra 5 másodperc alatt végbemegy. A Limuzin ugyan ezt 4.9 másodperc alatt teszi meg. A kicsivel könyebb Avant kivitel csak egy hajszálnyival teljesít jobban. AZ S6 és az S6 Avant mellett a teljesítmény növelés elérhető még az S7 Sportback típushoz is, ami ugyan azzal a motorral van szerelve.

Az újonnan szerzett erő az S6 TDI-ben még vizuálisan is látható- például ABT Hátsó Lökhárító szett elérhető a Limuzin és az Avant kivitelhez. Ha többet akarsz csak várnod kell egy kevés időt az ABT aerodinamikai csomagra, ami jelenleg fejlesztés alatt van. Új ötvözet felnik természetesen elérhetőek. A gyártó az ABT DR 21 inches fekete kerekeit javasolja az autóhoz, mint ahogy a képeken is látható. Hasonló termékek már elérhetőek az S6, S6 Avant és S7 TDI járművekhez. További alternatívák a honlapon találhatóak.

www.abt-sportsline.hu