A megújult Audi S4 megérkezett 3 literes dízel motorral az Európai piacra. Sokkal gazdaságosabb mint a benzines elődje és a vásárlónak nem kell kompromisszumot kötnie teljesítmény érdekében sem. A még jobb vezetési élmény érdekében mostmár elérhető az ABT teljesítmény növelő tuningja.

Abt: „384 LE-vel és 760Nm-es nyomatékkal az ügyfél jelentős teljesítmény növekedést kap a standard modellhez képest. Ezt tükrözik a gyorsulási adatok is. Avant modellnél, ez azt jelenti hogy 0-ról 100 km/h sebességre 4.7 másodperc alatt gyorsul az auto, 4.9 másodperc helyett. A 3. generációs A4 előtt csak a benzines RS tudta ezt elérni.”

Az S4 TDI 3 literes V6-os dízel motorja rendkívül erőteljes és a nyomatéka lehengerlő még az éles kanyarokban is. Az ABT futómű készlet lehetővé teszi különböző magassági szintek beállítását 15mm-től 40mm-ig. ABT Anti-Roll stabilizátor készlet tökéletes kezelhetőséget biztosít. A legnagyobb előnye a precíz kerék vezérlés. Az S4 TDI leültetése hatással van a megjelenésére is, áramvonalasabbnak sportosabbnak tűnik tőle az autó. Ennek hatására az ABT Sport GR 20 as “alloy” kerekek látványa igazán vonzó a szemnek.