Az első teljesen elektromos ABT e-Caddy, hosszú tengelytávval már 2019 november végétől elérhető a kiválasztott Volkswagen kereskedőknél és az ABT e-Line partnerektől várhatóan lízingelhető lesz 2020 első negyedévében.

Az ABT e-Line, a Volkswagen kereskedők kiemelt partnere aki az elektromos Volkswagen autókért felel. A vállalat elektromos motorokat, elektronikát és padló alatti akkumulátor telepet épített az autóba, úgy hogy fenntartsa a jármű belső tér rugalmasságát.

Még az elektromos akkupakkal együtt is az e-Caddy szállítási kapacitása 4.2 m3. A jármű 37.3kWh akkukapacitással rendelkezik és 200Nm-es nyomatékot biztosít a 83kW-os elektromotor. 160 km-es hatótáv a WLTP szerint.

A haszongépjármű verzió mellett az ABT e-Caddy kisteherautóként (kombi) és személygépkocsiként is kapható Trendline specifikációval.

A kombinált hatótáv egy töltéssel 160km városi forgalomban pedig 170km a WLTP szerint. Az akkumulátor teljesen feltölthető az AC 7.2kW-os fali töltővel kb. öt óra alatt, vagy 80 százalékig egy 50kW-os villámtöltővel kb. 50 perc alatt.

Az ABT e-Caddy németországi ára 29,900 Euro.