Az együttműködés az ABT Sportsline és a Schaeffler között messzehangzóan sikeres. A két vállalat ezentúl együtt menetel tovább az elektromos autók felé: A Schaeffler és az ABT e-Line GMBH a Volkswagennel együtt létrehozta az ABT e-Caddy-t és az ABT e-Transporter-t.

Az első ABT e-Caddy-k már rendelhetőek és hamarosan csatlakozik az ABT e-Transporter. Mindkét autót az ABT Sportsline fejlesztette. Az elektromos motor egy nagyszerű alternatíva azoknak az embereknek akik sokat közlekednek a városközpontokban: alacsony zajszint és károsanyag mentes, az elektromos járművek itt mutathatják meg a képességeiket.

Ideális az időszak, hogy a projektet egy újabb szintre emelje. A Schaeffler csoport műszaki és menedzsmenti tapasztalatot visz az új pertnerkapcsolatba, amit az elektromos meghajtású mozdonyok megtervezésekor fejlesztettek ki.

Klaus Rosenfeld, Schaeffler AG CEO: “Az ABT csoporttal való bizalmas és sikeres együttműködésünk révén a Formula E-ben, úgy döntöttünk hogy együtt fogunk dolgozni az elektromos járművek kihívásain. Az ABT vállalkozói szemléletének és a Schaeffler rendszerek megértésének köszönhetően tökéletes pozícióban vagyunk ahhoz hogy létrehozzunk valami újat és még gyorsabban haladhassunk előre.“

Hans-Jürgen Abt:“a Schaeffler a legjobb partner.Amikor a Schaeffler és az ABT együtt dolgozik ,azt abszolút magabiztossággal és nagy szenvedéllyel teszik.“
18 hónappal ezelőtt indult a Volkswagennel közös munka. Ezt egy teljesen új és nagyra törekvő projekt érdekében tettük, és büszke vagyok a tényre hogy nemsokára az utakon fog közlekedni az új ABT elektromos autó. A Schaefflerrel a fedélzeten mint stratégiai partner és az ő műszaki tudásukkal, erős csapatot alkotunk az új kihívások leküzdésére. Számomra a jelenlegi projektek (e-Caddy és e-Transporter) csak a kezdet.”