Magasra tették a szintet a 3. generációs VW Touareggel. Igaz, egy igazi zászlóshajóvá vált a márka portfóliójában. Az eredmények sok dicséretet kaptak a szakmai sajtóban. A kezelhetősége a teljes méretű SUV-nek teljesen lenyűgöző. VW mélyen belenyúlt a zsebébe és a hátsó kerekek kormányzása mellett adaptív stabilizátorokat is szereltek be.

ABT Sportsline, a világ legnagyobb VW és Audi tuning cége, megtalálta a tökéletes lehetőséget arra hogy, az amúgy is erőteljes motort egy új szintre emelje. Az alapja az új ABT Power teljesítménynövelésnek egy V8 TDI, amit először 2019 tavasszal mutattak be és az alap specifikációja 422 hp (310kW).

A Bajor cég most belép a szuper sport autók világába: Köszönhetően az ABT csúcstechnológiájú motor vezérlőjének (AEC), a motor mostmár 500hp (368kW) -val áll rendelkezésünkre. Ezzel egyidejüleg a maximális nyomaték is növelve lett 900-ról 970Nm-re. Természetesen kiterjesztett garanciát és a megfelelő tanúsítványokat is biztosít a piacvezető cég.

ABT Power elérhető továbbá az alap 286 hp(210kW) V6 dízel modellhez is. Itt a teljesítmény 330hp (243kW)-ra lett növelve és a maximális nyomaték pedig 600-ról 650Nm-re nőtt.A kisebb 231hp (170kW)-os 3 literes modellhez is készülőben van egy teljesítmény növelés és várhatóan 2020 Januárjában lesz elérhető az ABT Sportsline által.

A képen látható finom szürke autó például egy igazán szembetűnő jármű az ABT FR Alloy mystic fekete kerekekkel. Egy nagyszerű alternatva még ugyan ebben a színben az ABT DR kerekei. A megkülönböztető és rikító aero gyűrűs kivitelével a Sport HR Aero dark smoke színben igazán impozáns.Végül de nem utolsó sorban a Sport GR kerekek elérhetőek fényes és matt fekete kivitelben.