A legújabb átalakulása a VW Bulli-nak a modell T6.1-be még vonzóbb külsőt eredményezett. Egyetlen egy kisbusz sem tudott olyan érzelmi hatásokat kiváltani mint a legendás Volkswagen ami ugyan úgy vezethető mint egy hétköznapi autó és ugyan olyan menő mint egy utcai terepjáró. Az ABT legújabb programja a T6.1-re zökkenőmentesen szeretné követni a T5 és T6 alkatrészek eladási sikereit. Természetesen minden az ABT teljesítménynöveléssel kezdődik amely sokkal nagyobb vezetési élményt nyújt.

A teljesítménynövelés egy speciális high-tech vezeérlő egységen alapszik.

Az ABT Engine Control (AEC) mostmár elérhető a 2.0 TDI-re. Ez pedig a következő teljesítménynövelést jelenti 150 lóerőről (110 kW) és 340 Nm-ról 180 lóerőre (132 kW) és egy lenyűgöző 400 Nm-re módosul.

A teljesítménynövelés a top model-re mely 199 lóerős (146 kW) jelenleg fejlesztés alatt áll. 2020 Márciusától kezdve egy elképesztő 226 lóerős (166 kW) és 490 Nm-os növelés lesz elérhető a 450 Nm-os helyett.

Ehhez a megszerzett új erőhöz pedig a legjobb társ a BILSTEIN állítható magasságú felfüggesztés készlet ABT Sportsline-tól. Ez az választás volt a legnépszerűbb rendelés az előző modelleknél amely egy meglepő könnyedséget és pontosságot kölcsönöz a VW T6.1 számára. A karosszéria magassága csökkenthető a saját ízléseidnek megfelelően 40 és 70 mm között. Az ABT felfüggesztő rugók fejlesztés alatt állnak és pár héten belül elérhetőek lesznek.

A keskenyebb fényszóróinak és nagy hűtőrácsának köszönhetően az új VW kisbusz egy sokkal prémium minőségűbb karaktert sugároz mint elődei. A szemrevaló ABT alumínium felnik egy extra sportos külsőt kölcsönöznek.

Itt a vásárlóknak lehetősége nyílik választania az ABT DR 8.5 x 19 széles – fekete – vagy az ABT GR 9.0 x 20 széles felnik között. Az utóbbi rendelhető matt fekete színben vagy éppen fényes fekete színben is.